SA-103 Satınalma Teklif ve İhale Yönetimi

6.000,007.500,00 KDV hariç

Stok kodu: SA-103 Kategoriler:

Açıklama

Süre:

1 gün

Özet:

Bu eğitimde satınalma ihale yönetimi ile ilgili yöntem ve teknikler anlatıyoruz.

Operasyonel satınalmanın tüm basamaklarında zaman ve efor kaybının önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

İhale sürecinin en etkin şekilde ve kısa sürede tamamlanabilmesi için ihale öncesi hazırlık nasıl yapılır?

İhaleye davet edilecek tedarikçiler nasıl değerlendirilir ve seçilir?

Şartname ve diğer dökümanlar hazırlanırken tedarikçi bilgi ve yetkinlikleri nasıl kullanılır?

Teklif isteme şekilleri nelerdir?

Hangi durumda hangi teklif yöntemi kullanılmalıdır?

Teklif değerlendirme nasıl yapılır?

RFX yöntemi hangi durumlarda nasıl kullanılır?

Ders Programı

   1 İhale Öncesi Hazırlık

1.1 Spesifikasyon ve şartname

1.2 Talep oluşturma ve onaylar

1.3 Kaç aşamalı ihale yapılacağının belirlenmesi

1.4 Davet edilecek tedarikçi sayısı ve seçimi

1.5 İhalelerde değerlendirme kriterleri belirleme

1.6 RFI yönteminin kullanıldığı durumlar

1.7 RFI içeriği

   2 İhale Yönetimi

2.1 İhale yönetiminin başarı faktörleri

2.2 Satış profesyonellerinin ihalelere hazırlık yöntemleri

2.3 Teklif alma yöntemi belirleme

2.4 e-Satın alma

2.5 RFP yönteminin kullanıldığı durumlar

2.6 RFP içeriği

2.7 RFQ içeriği

2.8 Teklif sonrası değerlendirme

2.9 Sipariş süreci

   3 İhale Sonrası

3.1 Sözleşmenin hazırlanması

3.2 Mal ve hizmetlerin teslim alınması süreci

3.3 Fatura kayıt ve ödeme süreçleri

3.4 ERP sistemleri

Sertifikalar

Sertifika

Her eğitimimizin sonrasında tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilmektedir. Sertifikamız Türkiye’de satınalma alanında verilenler arasında en çok bilinen ve kabul edilen eğitim sertifikasıdır. Bu sertifikalar American Purchasing Society sistemi üzerinden sorgulanamaz.

Eğitim Takvimimize Göz Atın >>

Program Sertifika

Eğitimlerimize katılan ve “Eğitim Yönetim Sistemi” üzerinde verilen ön çalışma, görev ve testleri tamamlayan ve en az 70/100 puan alan tüm katılımcılarımıza “Başarı Sertifikası” verilmektedir. Sertifikaların üzerinde katılımcıların eğitimle ilgili yaptığı ön çalışmalar, eğitim içeriği ve eğitim sonrası tamamlanan sınavlar ve görevler bulunur. Bu sertifikalar yüz yüze eğitimlerde özel baskıllı, online canlı eğitimlerde PDF formatında elinize geçer ve Satınalma Akademisi sitesi üzerinden sertifika numarası ile sorgulanabilir.

Eğitim Yönetim Sistemimizi İnceleyin >>

Img 20210726 Wa0014

Satınalma Akademisi kendi sertifikasının yanında American Purchasing Society ile işbirliği çerçevesinde tüm dünyada geçerli CPP (Certified Purchasing Professional) ve CPPM (Certified Professional Purchasing Manager) sertifikası da verebilmektedir. Bu sertifikaları alanilmek için programları ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlamak gerekir. Sürecin sonunda tüm dünyada bilinen ve geçerli olan sertifikanız Amerika Birleşik Devletleri’nden gelir. Bu sertifikayı almaya hak kazandığınızda American Purchasing Society sayfasında isminiz  yayınlanır, sertifikanız online olarak sorgulanabilir.

Uluslararası Sertifikalarla İlgili Bilgi Alın >>

Eğitmen

Bu eğitimde Satınalma Akademisi A.Ş.’nin kurucu ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Eğitmeni Oğuzhan İpek sizlerle birlikte olacak.

1970 Doğumlu olan Oğuzhan İpek, 1988’de İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi ve 1995’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

1995’te Eti Gıda A.Ş.’de göreve başladı ve burada önce Kalite Şefi, sonra Üretim Şefi olarak görev yaptı.

1997’de Perfetti Gıda’da Üretim Müdürü oldu.

1998 Yılında DanoneSA’da göreve başladı. Burada Kalite Güvence Müdürü ve Satınalma, Planlama ve Lojistik Müdürü görevlerini yürüttü.

Akmina Maden Suyu fabrikasının kuruluşunda önemli rol oynadı. Ulusal Su Sempozyumu’nun düzenleyici ekibinde yer aldı.

2005’te Satınalma Direktörü olarak Carlsberg (Tuborg) firmasına geçti. Burada kısa bir süre Kalite Güvence Direktörlüğü’nü de aynı anda yürüttü.

2007’de Danimarka’ya taşınarak Kopenhag’da bulunan Carlsberg Breweries AS’de Kategori Müdürü oldu ve Carlsberg’in dünya çapında cam şişe satınalmasını yapmaya başladı.

2008’de Ambalaj Alımlarından Sorumlu Satınalma Başkan Yardımcısı pozisyonuna yükseltildi. Burada yıllık 2,5 milyar Euro’yu bulan global ambalaj satınalma bütçesini yönetti.

Yıllık 600 milyon Euro nakit akışı iyileştirmesi yaratan Cash Race projesi ve yıllık 200 milyon Euro Tasarruf sağlayan Newport Projesi ile iki kez Carlsberg Yılın Projesi ödülünü aldı.

2010’da İsviçre’ye taşındı ve Kuzey Avrupa Satınalma Başkan Yardımcısı görevine atandı. Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Polonya, Almanya, Estonya, Litvanya, Letonya ülkelerinin satınalma ekipleri kendisine bağlandı. Bu süre içerisinde Carlsberg Global Satınalma Şirketi ve CarlsbergKuzey Avrupa Yürütme Kurullarında görev yaptı.

2012’de Asya Satınalma Başkan Yardımcısı oldu ve Hong Kong’a taşındı. Çin, Hong Kong, Tayvan, Tayland, Hindistan, Nepal, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Laos, Endonezya, Malezya ülkelerinin satınalma ekipleri kendisine bağlandı. Bu süre içerisinde Carlsberg Global Satınalma Şirketi ve Carlsberg Asya Yürütme Kurullarında görev yaptı.

2013 yılında Türkiye’ye döndü ve Satınalma Akademisi’ni kurdu.

2017-2018 yılları arasında Petkim Petrokimya Holding A.Ş. bünyesinde “Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı” görevini yürütmüştür.

Linkedin Profili