SA-204 İkna, Pazarlık, Müzakere

12.500,0015.500,00 KDV hariç

Stok kodu: SA-204 Kategoriler:

Açıklama

Süre:

2 gün

Özet:

Bu eğitimde hazırlık safhasından uygulama aşamasına kadar katılımcıların pazarlık ve müzakere becerilerini artırıyoruz.

Güven, duygular ve mantığın müzakere ve pazarlıkta etkisi nedir, nasıl kontrol edilir?

Hormonların, psikolojinin ve motivasyonun pazarlık ve müzakere sürecinde etkileri ve etkileme yöntemleri nasıldır?

Durumsal olarak hangi pazarlık tarzının ve stratejisinin uygun olduğunu nasıl analiz ederiz?

Seçilen pazarlık stratejisine göre uygulanacak farklı yöntemler nelerdir?

Farklı kültürlerde pazarlık ve müzakere tarzları nasıldır, anlama ve etkileme yöntemleri nelerdir?

İdeal müzakereci profili nasıldır? Kişisel yetkinlik ve tavırların müzakereye etkisi nasıl olur?

Farklı satınalmacı profillerinin zayıf ve güçlü yanları nelerdir? Masanın karşı tarafında oturanlar için söz konusu profilleri test yapmadan da nasıl belirleyebilir ve etkileyebiliriz?

İki taraf için en iyi alternatif nasıl belirlenir ve sonuca etkisi nasıldır? Çeşitli pazarlık teknikleri ve karşı teknikleri nelerdir?

Pazarlık masasında görev dağılımı nasıl olmalıdır?

Eğitim öncesinde katılımcıların baskın pazarlık ve iletişim tarzları ile motivasyon profilleri testlerle belirlenmektedir. Eğitim sırasında bu bilgiler katılımcılarla paylaşılmakta, her stil ve profilin güçlü ve zayıf yönleri anlatılarak katılımcıların bilgi edinmelerinin yanında kişisel olarak da kendilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.

Katılımcıların pazarlık oyunu ve sunumları sırasında çekilen görüntüleri üzerinden pazarlık tarzları ve karşılarındaki kişiler üzerinde yarattıkları etkiler konusunda geri bildirim verilmektedir.

Ders Programı

   1 Satınalma ve Satış Psikolojisi

1.1 İletişimin ve iknanın temelleri

1.2 Öğrenme ve kayıt süreci

1.3 Stres ve davranışa etkileri

1.4 Hormonlar ve davranışa etkileri

   2 Psikoloji ve Müzakere

2.1 Yüz ifadeleri ve beden dili

2.2 Etkileşimde yakınlık

2.3 Motivasyon profillerinin müzakerelerde kullanımı

2.4 Kişisel pazarlık profilleri

2.5 Kendi profilimizin analizi

2.6 Profilimizin karşı tarafa etkileri

2.7 Karşı tarafın profiline uygun etkileşim

2.8 Kültürün müzakereye etkileri

2.9 Farklı kültürlerde pazarlık yöntemleri

2.10 İdeal pazarlıkçı – müzakereci

   3 Pazarlık Stratejisi

3.1 Tek taraflı müzakere stratejisi

3.2 Karşı taraf müzakere konumunun analizi

3.3 Stratejik konumlandırmaya göre müzakere tarzları

3.4 Arena, gündem, konuşma sıraları

3.5 Soruların gücü

3.6 Güç dengesi analizi

3.7 Anlaşma zemini ve alternatiflerin analizi

   4 Müzakere ve Pazarlık Teknikleri

4.1 Pazarlık açılışı

4.2 Neden konuşuyorum?

4.3 Müzakerelerde soruların kullanımı

4.4 Güç dengesinin pazarlık masasında kullanımı

4.5 Tünel yöntemi

4.6 Sıkı pazarlık ipuçları

4.7 Sık kullanılan teknikler

4.8 Farklı teknikleri karşılama yöntemleri

4.9 Pazarlık kapanışı

Sertifikalar

Sertifika

Her eğitimimizin sonrasında tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilmektedir. Sertifikamız Türkiye’de satınalma alanında verilenler arasında en çok bilinen ve kabul edilen eğitim sertifikasıdır. Bu sertifikalar American Purchasing Society sistemi üzerinden sorgulanamaz.

Eğitim Takvimimize Göz Atın >>

Program Sertifika

Eğitimlerimize katılan ve “Eğitim Yönetim Sistemi” üzerinde verilen ön çalışma, görev ve testleri tamamlayan ve en az 70/100 puan alan tüm katılımcılarımıza “Başarı Sertifikası” verilmektedir. Sertifikaların üzerinde katılımcıların eğitimle ilgili yaptığı ön çalışmalar, eğitim içeriği ve eğitim sonrası tamamlanan sınavlar ve görevler bulunur. Bu sertifikalar yüz yüze eğitimlerde özel baskıllı, online canlı eğitimlerde PDF formatında elinize geçer ve Satınalma Akademisi sitesi üzerinden sertifika numarası ile sorgulanabilir.

Eğitim Yönetim Sistemimizi İnceleyin >>

Img 20210726 Wa0014

Satınalma Akademisi kendi sertifikasının yanında American Purchasing Society ile işbirliği çerçevesinde tüm dünyada geçerli CPP (Certified Purchasing Professional) ve CPPM (Certified Professional Purchasing Manager) sertifikası da verebilmektedir. Bu sertifikaları alanilmek için programları ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlamak gerekir. Sürecin sonunda tüm dünyada bilinen ve geçerli olan sertifikanız Amerika Birleşik Devletleri’nden gelir. Bu sertifikayı almaya hak kazandığınızda American Purchasing Society sayfasında isminiz  yayınlanır, sertifikanız online olarak sorgulanabilir.

Uluslararası Sertifikalarla İlgili Bilgi Alın >>

Eğitmen

Bu eğitimde Satınalma Akademisi A.Ş.’nin kurucu ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Eğitmeni Oğuzhan İpek sizlerle birlikte olacak.

1970 Doğumlu olan Oğuzhan İpek, 1988’de İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi ve 1995’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

1995’te Eti Gıda A.Ş.’de göreve başladı ve burada önce Kalite Şefi, sonra Üretim Şefi olarak görev yaptı.

1997’de Perfetti Gıda’da Üretim Müdürü oldu.

1998 Yılında DanoneSA’da göreve başladı. Burada Kalite Güvence Müdürü ve Satınalma, Planlama ve Lojistik Müdürü görevlerini yürüttü.

Akmina Maden Suyu fabrikasının kuruluşunda önemli rol oynadı. Ulusal Su Sempozyumu’nun düzenleyici ekibinde yer aldı.

2005’te Satınalma Direktörü olarak Carlsberg (Tuborg) firmasına geçti. Burada kısa bir süre Kalite Güvence Direktörlüğü’nü de aynı anda yürüttü.

2007’de Danimarka’ya taşınarak Kopenhag’da bulunan Carlsberg Breweries AS’de Kategori Müdürü oldu ve Carlsberg’in dünya çapında cam şişe satınalmasını yapmaya başladı.

2008’de Ambalaj Alımlarından Sorumlu Satınalma Başkan Yardımcısı pozisyonuna yükseltildi. Burada yıllık 2,5 milyar Euro’yu bulan global ambalaj satınalma bütçesini yönetti.

Yıllık 600 milyon Euro nakit akışı iyileştirmesi yaratan Cash Race projesi ve yıllık 200 milyon Euro Tasarruf sağlayan Newport Projesi ile iki kez Carlsberg Yılın Projesi ödülünü aldı.

2010’da İsviçre’ye taşındı ve Kuzey Avrupa Satınalma Başkan Yardımcısı görevine atandı. Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Polonya, Almanya, Estonya, Litvanya, Letonya ülkelerinin satınalma ekipleri kendisine bağlandı. Bu süre içerisinde Carlsberg Global Satınalma Şirketi ve CarlsbergKuzey Avrupa Yürütme Kurullarında görev yaptı.

2012’de Asya Satınalma Başkan Yardımcısı oldu ve Hong Kong’a taşındı. Çin, Hong Kong, Tayvan, Tayland, Hindistan, Nepal, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Laos, Endonezya, Malezya ülkelerinin satınalma ekipleri kendisine bağlandı. Bu süre içerisinde Carlsberg Global Satınalma Şirketi ve Carlsberg Asya Yürütme Kurullarında görev yaptı.

2013 yılında Türkiye’ye döndü ve Satınalma Akademisi’ni kurdu.

2017-2018 yılları arasında Petkim Petrokimya Holding A.Ş. bünyesinde “Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı” görevini yürütmüştür.

Linkedin Profili